Skaffa dig lite extra reklam eller var bara med och skapa den största förteckningen över svenskt porslin på nätet. Det är kul!

Det händer mig då och då att jag får mail från människor som har just något ovanligt hemma, eller något som jag inte har på sidan och de undrar då om jag är intresserad. Klart att jag är! Den här sidan skulle inte vara så välfylld om det inte vore för alla rara, generösa porslinsintresserade där ute. Så, har du en ovanlig servis hemma eller har du sålt porslin någonstans men har fotot kvar? Kanske en liten webbutik med antik och kuriosa eller en större och välfylld antikbutik? Skicka det då till mig!

Jag tar emot fotografier på svenskt porslin från Gefle-UE, Gustavsberg och Rörstrand. Alla fotografier är välkomna, oavsett om de är lite mörka, ljusa eller suddiga. Jag redigerar dem för att de ska passa in på sidan och gör dem både skarpare, ljusare eller mörkare om det behövs. Var noga med att ange vad fotografiet föreställer och var godset är tillverkat, när du skickar det till mig. Skicka gärna fotografiet i lite större storlek.

Vill du ha en länk till din verksamhet ange då vart jag skall länka och hur mycket information ni vill lämna ut. Anger ni inte detta så får ni standardlänken: Fotot utlånat av privatperson, eller Tack till NN som lånat ut fotografiet.

För att inte behöva stå med massor av brutna länkar om något år så listar jag fotosponsorerna under länken Fotosponsorer och hänvisar länken under bilden dit. Det är praktiskt för mig eftersom det blir många länkar att hålla reda på tillslut, en del av fotosponsorerna byter ju webbadresser ibland.

Så, leta i skåpen, plocka fram kameran och bli en del av något stort!

Har ni inte fotografierna i datorn så kan ni skicka dem till mig med vanlig post så skannrar jag in dem själv. Maila mig innan så talar jag om adressen ni kan skicka dem till.

Hjälp

Vill ni hjälpa mig ytterligare så använder jag dessa koder för att märka alla kort, dels för att tala om vad de föreställer och vem som bidragit med kortet. Exempel:

3-picknick-antbut.jpg eller 2-pynta-antikvi.jpg

Siffrorna står för: 1=Gefle, 2=Gustavsberg och 3=Rörstrand. Sedan kommer dekorens namn och sedan den som sponsrat. Jag använder vissa förkortningar för sponsring, är du osäker så skriv hela ditt namn, det hjälper mig att veta vem kortet tillhör. Det här är naturligtvis ingen säker metod för att undvika att korten stjäls. Märk dem på andra sätt, genom att lägga in ert namn i bilden eller så kan ni via Photoshop lägga in en vattenstämpel i era kort och på så vis märka dem digitalt att de hör till er.

Det är svårt att organisera den här webbplatsen med länkar och korrekta webbadresser. Jag gör misstag ibland, glömmer rätt länk eller gör helt enkelt fel. Webbadresser och e-mailadresser ändras och då måste jag ändra alla länkar manuellt. Maila mig gärna om du ser något som är fel eller om det finns några brutna länkar. Annars, ha tålamod med mig och underlätta gärna mitt arbete genom att själv skicka mig kort som redan är märkta enligt koden ovan. Något som också skulle vara trevligt är om ni noga anger vad och om ni vill ha för information till er bild, samt vilka uppgifter om er som får ligga ute. Om jag får skriva in ert namn/företagets namn i själva bilden uppskattas också. Ange då noga vad som ska stå.

Om du misstänker att någon annan får credit för dina kort, undersök saken innan du kontaktar mig. Det kan du göra genom att titta på dina foton och jämföra, förstora upp fotot och jämför vad fotot föreställer och hur ditt foto ser ut, om verkligen samma sak fotograferats av. Ser bakgrunden likadan ut?

Tack återigen till alla som sponsrat med foton genom åren!

Charlotte

Viktigt angående Copyright när ni skickar era kort till Svenskt Porslin: Copyrighten behåller ni själva om ni inte anger att ni ger korten till mig. Korten kommer endast att användas som en del i förteckningen över svenskt porslin och inte på något annat sätt. De kort som finns på min sida har jag redigerat och får inte tas härifrån, sparas ner utan mitt och den som äger kortets tillstånd. Det krävs således två personers godkännande för att få låna kortet. Det här godkänner ni om ni lånar ut kort till Svenskt Porslin.